5 leuke glampings aan het Gardameer

Vakantie aan het Gardameer is vakantie in Italië; het land van cappuccino, pizza en pasta. Dit imposante meer in het Noorden van Italië is al jarenlang een bekende locatie voor een mooie vakantie. Of je nu wil zonnebaden, slenteren door de straatjes van typisch Italiaanse steden of actief aan buiten en in het bijzonder watersport wil doen; op en aan het Gardameer vind je alle mogelijkheden! Glamping aan het Gardameer betekent de luxe van thuis en de vrijheid van een Italiaanse camping. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan luxe tenten met eigen faciliteiten, safaritenten, semi bungalows vaak direct aan  de oevers van het meer. Indien de accommodaties zich bevinden op de grotere campings heb je vaak ook het genoegen gebruik te kunnen maken van alle faciliteiten op de camping. Overdag lekker luieren op je eigen veranda en s avonds rondslenteren in een van de leuke Italiaanse plaatsjes en genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Dat is glamping met een grote G.

1 Camping Bella Italia - Peschiera del Garda

Wakker worden met een heerlijke Italiaanse koffie en daarbij een schitterend uitzicht over het Gardameer, welkom op camping Bella Italia! ’s Avonds loop je vanaf de camping zo naar het gezellige Peschiera del Garda. Deze camping is een begrip aan het Gardameer en verwelkomt jaarlijks duizenden liefhebbers. De charme, uitstekende faciliteiten en de directe ligging aan het Gardameer zorgen voor een geslaagde vakantie! Twee grote zwembadcomplexen met glijbanen zorgen voor uren waterplezier. Zo hoeven je kinderen zich geen moment te vervelen. Bij het zwembad vind je ligbedden en mooie parasols waar je heerlijk kunt genieten terwijl de kids zich vermaken in het water. Verder loop je vanaf de camping zo naar het Gardameer voor een verfrissende duik 🤿

2 Camping Village Weekend - Salò

Uniek en onvergetelijk! Direct aan het wereldberoemde Gardameer, maar ook omgeven door cultuur en natuurlijk erfgoed ligt camping Village Weekend. Het prachtige kasteel van Sirmione, de mooie promenade bij Desenzano en het poëtische Limone sul Garda liggen allemaal binnen handbereik. Voor de waterratten is er ook genoeg te doen: er is een groot zwembad met kinderbad en glijbaan. Hier heb je een prachtig weids uitzicht op het meer. Zoek een lekker plekje in de schaduw van de parasols en palmbomen. Je kinderen maken plezier onder de watervallen van de Spotty pool of op de glijbaan. En als ze even wat anders willen is er de avontuurlijke speeltuin en het gezellige animatieteam.

3. Camping Altomincio Family Park - Valeggio sul Mincio

Een camping voor het hele gezin op steenworp afstand van het Gardameer! Deze autovrije camping is ideaal voor jonge kampeerdertjes. Ja, de kinderen hebben het hier voor het zeggen. Elke dag volop waterpret voor het hele gezin. Maar op camping Altomincio Family Park is nog veel meer te doen. Op Altomincio Family Park vind je een klimparcours, lekker eten in goede restaurants, en natuurlijk luxe mobilhomes. Kies bijvoorbeeld voor een van de SunLodges, die staan vlak bij het zwembad. Handig!

4 Europa Silvella - San felice del Benaco BS

Stap vanuit je glamping accommodatie zo het kiezelstrand op. Bij Europa Silvella kan dit! Een familiecamping waar niemand zich hoeft te vervelen. Daarnaast kun je heerlijk genieten van de rust en de prachtige natuur rond om de camping. Op de camping is er genoeg te beleven voor zowel jong als oud. Geen zin om een dag van de camping af te gaan? Geen probleem. Op de camping bevinden zich onder andere 2 zwembaden voor de iets oudere kinderen en de volwassenen en een kinderbad voor de allerkleinsten. Verder kun je genieten in de whirlpool, een drankje doen op het terras, gaan dineren bij het restaurant en een potje poolen bij de poolbar 🎱

 

5 Campeggio del Garda - Peschiera del Gerda 

Camping Del Garda grenst direct aan het prachtige Gardameer en is omgeven door schitterende natuur. Vanaf camping Del Garda loop je zo langs de boulevard naar het gezellige centrum van het vissersplaatsje Peschiera del Garda, waar je tal van bars, restaurantjes en winkels treft. Kun je je een mooiere ligging wensen aan het Gardameer in Italië? Deze ruime familiecamping beschikt over twee prachtige zwembaden met glijbanen en kinderbaden. Goed voor vele uren waterpret! 💦 Naast het uitstekende restaurant op de camping vindt je in de directe omgeving diverse andere goede restaurants. Een team van professionals zorgt in het hoogseizoen op camping Del Garda voor animatie voor jong en oud, zelfs ook in het Nederlands. Kortom, genoeg te doen op camping Del Garda aan het Gardameer!