Salou

Vakantie in Salou

Salou is een van meest uitbundige badplaatsen aan de Costa Dorada. Salou is fiesta! Salou betekent vertier voor jongeren, maar Salou heeft meer te bieden. Barcelona ligt op ca 105km afstand en dus nog best te doen voor een dagexcursie naar deze wereldstad. Maar je kunt ook natuurlijk het nog steeds authentieke Cambrils of Tarragona bezoeken vanaf de camping in Salou. En natuurlijk overdag genieten van het heerlijke strand. Costa Dorada staat niet voor niets voor de “gouden kust” en hiermee bedoelen we natuurlijk de goudgekleurde zandstranden die je in deze omgeving vindt. Salou kent een uitstekend klimaat dat een kampeerbezoek vanaf de lente tot ver in het najaar mogelijk maakt.

Campings en Glampings Salou:

Camping Cambrils Park
Camping La Torre del Sol
Natuurhuisje in Mont Roig del Camp
Natuurhuisje in Mont Roig del Camp
Platja Cambrils
Camping Sanguli
La Torre del Sol
Camping La Torre del Sol
Alannia Els Prats
Camping Platja Cambrils
Camping Platja Cambrils
Camping Platja Cambrils

Kamperen in Salou

Natuurlijk is het goed vertoeven op de mooie zandstranden in en rondom Salou. Vooral in voor- en naseizoen, als het nog niet te warm en druk is is kamperen in Salou uitstekend geschikt voor families met kleinere kinderen. De brede zandstranden zijn natuurlijk een heerlijke plaats om te spelen en pootje baden. Aan de boulevard van Salou vind je genoeg cafés en restaurants om op het terras te genieten van een drankje en een hapje. De vaak grotere campings hebben uitstekende faciliteiten en mogelijkheden voor een fijne vakantie. 

Glampings in Salou

Ook aan de Costa Dorada zul je een mooi aanbod aan luxe kampeervakanties (glamping) aantreffen. Luxe stacaravans met airco, tunneltenten met alle faciliteiten of grote safaritenten met eigen terras bijna op het lange en brede zandstrand. Je eigen gereserveerde plek met luxe accommodatie is vaak gelegen onder de naaldbomen zodat je in de zomer kunt genieten van de geboden schaduw. Een koude Sangria erbij en je vakantie is compleet!

Campings in Salou

De meeste campings liggen hier op een steenworp afstand van het strand. Dat is fijn in de vaak warme zomers in dit gebied van Spanje. De vaak wat grotere campings in dit gebied zijn uitstekend geschikt voor kamperen met caravan of camper. De grote staplaatsen geven je de ruimte die je nodig hebt. In het hoogseizoen zul je veel jongeren aantreffen op de campings die zich aangetrokken voelen tot het uitgaansleven in Salou. Sommige campings in Salou hebben grote zwembaden en animatie (in het Nederlands) te beiden.