Denemarken

Op vakantie naar Denemarken

Denemarken is een echt vakantieland, vol eindeloze stranden, heerlijke natuur, veel ruimte en een schat aan pretparken en bijzondere attracties. De ene dag geniet je van de rust en de weidse natuur, de volgende dag struin je door gezellige steden als Kopenhagen, Aarhus en Aalborg. Wandel langs kilometerlange stranden of ontdek een van de vele safariparken, middeleeuwse kastelen, Legoparadijzen, klimbossen, Vikingdorpen; De keuze is gigantisch. En het is nog lekker dichtbij ook! Vanaf Utrecht is het nog geen 595 kilometer naar de Deense grens.

Campings en Glampings Denemarken

Camping Gyvelborg
Vejers Familie Camping
Natuurhuisje in Ans By
Horsens City Camping
Krakær Camping
Nysted Strand Camping
Løgballe Camping
Nymindegab Familie Camping
Skovly Camping
Jelling Family Camping
Bryrup Camping
Lalandia Billund
Tranum Klit Camping
Fiat camper uit 2000
Natuurhuisje in Hojsev
Nordso
Ringkøbing Camping
Rosenvold Strand Camping
Jelling Family Camping
Sejs Bakker Camping
Hygge Strand Camping
DalgĂĄrd Camping
Lalandia Rødby
Houstrup Camping
Tipperne Camping
Myrhøj Camping

Kamperen in Denemarken

Kamperen is alleen mogelijk op officiële campings. Toch zijn er uitzonderingen om (bijna of helemaal) gratis je tentje op te slaan. Echt wildkamperen in Denemarken is er niet bij. Dit is verboden. Er is een heel netwerk van kampeerplekken tussen het “in het wild” en kamperen bij de boer.

Het is heerlijk om met je camper rond te rijden door Denemarken. Houd daarbij rekening met een aantal waarden en regels die Ă©xtra gelden voor campers in Denemarken. Denen zijn heel zuinig op hun land en het is overal zeer netjes. Op bijna alle Deense campings is er gelegenheid om je camper te plaatsen en te overnachten. Je camper kun je op alle parkeerplaatsen in Denemarken parkeren, tenzij borden anders aangeven. Er zijn speciaal aangewezen plaatsen voor campers om tegen betaling te overnachten.

Camping in Denemarken

Campings bieden goede faciliteiten. Opvallend voor een Deense camping is het gemeenschappelijk gebruik van een keuken met fornuis, oven en magnetron. Waar je ook bent in Denemarken, de zee is nooit meer dan vijfenvijftig km van je vandaan. Naast de zee zijn er natuurlijk ook de vele fjorden en meren. De meeste campings in Denemarken liggen dan ook vlakbij het water.

Glamping in Denemarken

Het woord Glamping is ontstaan door samenvoeging van de woorden 'glamorous' en 'camping'. Glamping dus. Je verblijft in een tent, trekkershut, guesthouse of lodge. Een campingvakantie,maar dan luxer, wordt steeds populairder en de aanbieders spelen er steeds meer op in. De laatste jaren is er een sterk groeiend aanbod in Denemarken. Glamping is het, luxe en sfeervolle, nieuwe kamperen!