Zwitserland

Vakantie in Zwitserland

Een vakantie op een camping in Zwitserland is ideaal om de indrukwekkende berglandschappen van dit Alpenland te ontdekken. Vanuit de camping heb je vaak een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en kun je wandelingen maken over ruig rots terrein, imposante gletsjers, door lieflijke alpenweiden en zwemmen in glasheldere meren. In de lager gelegen delen van Zwitserland vind je deze prachtige meren, zoals het meer van Luzern, het meer van Genève, de Thunersee en Lago Maggiore. (Ja, dat ligt ook in Zwitserland ;))

 

Camping Manor Farm

Boerenbed Wallis

Campofelice Camping Village

Natuurhuisje in Vitznau

Camping Jungfrau

Camping Eienwäldi

Natuurhuisje in lax

Camping Obsee

Kamperen in Zwitserland

Wanneer je gaat kamperen in Zwitserland is het verstandig om goed te kijken welk soort camping je boekt. Veel campings beschikken niet over uitgebreide faciliteiten waar je met kinderen wel naar verlangt. Hecht je geen waarde aan zwembaden, speeltuinen en andere voorzieningen dan is er keuze in overvloed. Kamperen in Zwitserland is genieten van een onbezorgde tijd in de vrije natuur.

Camping in Zwitserland

Zwitserland heeft ongeveer 300 campings, waarvan de meeste goed te bereiken zijn met auto en caravan. Veel campings liggen aan een meer. Zoals je kunt verwachten van de Zwitsers, zien de campings er schoon en goed verzorgd uit en is het sanitair piekfijn in orde. Wildkamperen en vrij kamperen zijn verboden, om de natuur te beschermen.

Glamping in Zwitserland

Beschik je niet over je eigen kampeermiddel? Geen probleem. Ook in Zwitserland vind je ingerichte tenten op campings. Je geniet van veel comfort en luxe in een Lodgetent met douche, toilet, keukentje met koelkast, een eettafel in het woongedeelte, en een gemeubileerd privé terras. De gezelligheid van een camping in een verblijf voorzien van alle luxe. Zwitserland op een glamping: Een geweldige ervaring!