Côte d’Azur

Vakantie aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur (Azurenkust) is het bekende gebied in Zuid Oost Frankrijk dat gekenmerkt wordt door de mooiste stranden, schitterende baaien en de uitlopers van de Franse Alpen. Hier is het goed vertoeven! Hoewel al lang de filmsterren zich hier graag laten verwennen hoef je er geen te zijn om te kunnen genieten van een fijne vakantie met volop zon, zee en strand. Het gebied kent de 10 mooiste stranden van Frankrijk. Helder blauw water, goudgele stranden en zandkastelen bouwen. Het hoort allemaal bij een vakantie aan de Cote d’Azur. Mondaine badplaatsen als Cannes, Nice, St Tropez zijn natuurlijk geweldig om te bezoeken. Struinen over de boulevards en genieten op het terras. Bezoek ook eens Monaco, de wereldstad bekend om zijn casino en tegenwoordig de woonplaats van onze Max Verstappen. En overweeg eens een kustwandeling te maken in de buurt van Cassis, je zult versteld staan wat de Cote d’Azur je allemaal te bieden heeft.

Aanbod Campings en Glampings Cote d’azur

Camping Port Pothuau
Camping Le Saint Louis
Camping Leï Suves
Camping Lou Cantaire

Glampings aan de Côte d’Azur

Als je aan de Cote d”Azur denkt, denk je natuurlijk aan luxe en verwennerij. Het is dus niet voor niks dat je aan deze Franse Zuidkust zoveel mogelijkheden voor glamping zult vinden. Volledig ingerichte tenten op 5-sterren campings met alle faciliteiten voor een verwenvakantie voor het hele gezin. Maar ook verrassende Maar je vindt hier ook fijne safaritenten of luxe lodgetenten vlak aan zee en strand om heerlijk te genieten van het buitenleven aan zee.

Campings aan de Côte d’Azur

Talrijke kunstenaars en schilders hebben hun inspiratie hier opgedaan. Dat betekent dat een camping aan de Cote d'Azur ook jou zeker zal inspireren. Een luxe familie camping met entertainment, of een sfeervolle camping aan een rivier of een meer meer in het binnenland gelegen. De vaak uitstekend voor campers uitgeruste campings bieden stroom en water en vlakke plaatsen. Terwijl je de tent of caravan gewoon heerlijk in de schaduw van de cypressen kunt plaatsen. Diverse van de grotere campings hebben vaste stacaravans met airconditioning voor allen die een wat luxere kampeervakantie zoeken.

Kamperen aan de Côte d’Azur

In eerste instantie denk je wellicht hierbij direct aan de vele grote familiecampings met schitterende faciliteiten voor het hele gezin. Als je de caravan of camper geplaatst hebt duik je meteen een van de grote zwembaden in en dompel je je onder in alles wat de camping je te beiden heeft. Ideaal dus voor een gezin met kinderen van elke leeftijd. Immers vriendjes zijn hier snel gevonden. Maar de Cote d’Azur heeft ook genoeg kleine(re) kampeerplaatsen te bieden die nog de echte oude gezelligheid van dit gebeid uitstralen en in zich hebben. Zeker in voor- en naseizoen sta je hier nog rustig en geniet je van La Douce France!