Costa Blanca

Vakantie aan de Costa Blanca

Wie Costa Blanca zegt denkt aan Benidorm. Een van de bekendste badplaatsen in Spanje. Maar wie weet dat Costa Blanca “witte stranden” betekent? De lange kuststrook kenmerkt zich dan ook door enorme lange en heerlijk witte zandstranden. Minder bekend is het feit dat deze kust zijn naam ook dankt aan de witte bloemen van de amandelbomen die zo veelvuldig hier voorkomen. De heerlijk zoete geur van deze bloesem is zo kenmerkend voor deze streek rondom het bekende Alicante. De Costa Blanca is door haar 2800 zonneuren per jaar een uitgelezen plaats voor een fijne vakantie gedurende het gehele jaar. Natuurlijk een heerlijke strandvakantie voor families, maar ook de pittoreske dorpjes als Altea, Denia, Javea en Guadalest bieden nog ruim voldoende interessante bezienswaardigheden van het klassieke Spanje.

Alannia Guardamar

Camping Alannia Costa Blanca

Camping Almafra

La Marina Resort

Camping Playa Paraíso

Natuurhuisje in Campo de ricote

Appartement Torrevieja

Kamperen aan de Costa Blanca

Aan de witte kust van Spanje (Costa Blanca) liggen de meest prachtige campings die zich uitstekend lenen voor een kampeervakantie gedurende het gehele jaar. Deze 200km lange kustlijn heeft een groot aantal grotere en kleinere campings. Vanaf de camping ben je vaak snel op het strand maar evenzo ben je snel in een van de interessante plaatsen aan de kust zoals Alicante, Benidorm of Murcia. Kamperen in dit gebied betekent kamperen met zon, warme temperaturen, zwemmen in zee, leuke uitstapjes en stadsbezoekjes. Voor sportieve kampeerders is er vaak voldoende te beleven hier. Fietsen, wandelen, golf enof watersport faciliteiten zijn vaak voorhanden. Ook worden er dikwijls leuke excursies georganiseerd. De campings zijn geschikt voor alle vormen van kamperen. 

Glampings aan de Costa Blanca

Bijna niemand weet dat de het woord Glamping afkomstig is van de 2 engelse woorden “Glamorous Camping”. En daar weten ze aan de Costa Blanca alle van! Door haar welhaast perfecte klimaat leent de Costa Blanca zich bij uitstek voor Glamping. Luxe tiny houses, volledig ingerichte safaritenten of zelfs avontuurlijke bedoeïen tenten met alle faciliteiten herinneren je aan de oorspronkelijke geschiedenis van dit stuk Spanje. Gedurende het gehele jaar ben je hier welkom voor een welverdiende luxe kampeervakantie.

Campings in Toscane

Campings aan de Costa Blanca zijn van alle gemakken voorzien en dichtbij talloze bezienswaardigheden. Van culturele steden tot een van de grote aquaparks die deze streek kent. Sommige campings hebben zelfs een eigen aquapark welke natuurlijk uitstekend geschikt is voor een ultieme kampeervakantie met (grotere)kinderen. Op de campings kunt u meestal terecht met caravan, tent of vouwwagen. Ook ligt de Costa Blanca op een perfecte rijafstand voor een mooie camper vakantie. Voor anderen die van iets meer luxe houden zijn vaak stacaravans te huur op de campings aan de Costa Blanca.