7 leuke familiecampings in Frankrijk

Op vakantie naar het zonnige Frankrijk.. dat is iets om met het hele gezin naar uit te kijken. Maar natuurlijk is de grote vraag dan: waar naar toe? Geen zorgen! Frankrijk heeft enorm veel campings waar jullie een heerlijke familievakantie zullen beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van fijne familiecamping met aquapark of een camping middenin de Franse natuur? Of verblijf jij toch liever aan het strand? Het kan allemaal bij deze leuke familiecampings in Frankrijk. De perfecte plek voor een gezellige familie vakantie dus! 🇫🇷

1. Camping Le Serignan Plage

Camping Serignan Plage ligt direct aan de Middellandse Zee tussen Cap d’Agde en Narbonne. Er is hier zoveel te beleven, dat je eigenlijk nooit meer naar huis wilt. Een waar zwemparadijs, sportfaciliteiten voor binnen én buiten, kinderprogramma, meerdere eetgelegenheden en niet te vergeten een wellness! Dat is genieten voor iedereen van het gezin. Eigenlijk hoef je de camping niet af, alles is hier. Maar wil je er toch even op uit? In het ‘Romeinse’ centrum van Serignan Plage vind je boetiekjes en winkeltjes en een terras onder de bomen om de Franse keuken te proeven. 

2. Camping Champ La Chèvre

Camping Champ La Chèvre ligt in een prachtige omgeving, met de bergen van de Drôme als achtergrond, weggedoken tussen Gap en de streek van de Diois. Op deze familiecamping heb je nergens omkijken naar! Wanneer je een echte waterrat bent, word je hier op je wenken bediend. Er is een heerlijk ruim zwembad met een apart gedeelte voor de kleintjes. Wanneer de kids zich vermaken in het zwembad, kom jij even tot rust in de jacuzzi. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden op deze familiecamping in Frankrijk. Van spelletjes tot knutselen, maar ook mooie wandeltochten en andere excursies!

3. Camping Les Fontaines

Een kleine, gemoedelijke familiecamping. Vanaf moment één voel je je hier welkom! Op Camping Les Fontaines vermaken de kinderen zich op de grote speelweide of het fijne zwembad met waterglijbanen en toffe space bowl. Heerlijk zwemmen, spelen en zonnen in of rondom het zwembad of toch maar naar het prachtige fijne zandstrand van de Middellandse Zee. Genoeg keus voor iedereen. Aardige mensen, veel te doen voor iedereen én een waanzinnige omgeving. Wat wil je nog meer?

4. Camping Domaine de la Yole 

Camping Domaine de la Yole belooft eindeloos veel familieplezier! Er is een speels waterpark met vier zwembaden en een glorieus, uitgestrekt zandstrand op korte loopafstand. Plus een kinderboerderij voor de kleintjes!  Er is zelfs een wijngaard waar je heerlijke wijnen van het landgoed kunt proeven. Dit zou wel eens jullie favoriete familiecamping in Frankrijk kunnen worden 😉

5. Camping les Alicourts resort

Op zoek naar een camping midden in Frankrijk? Camping Les Alicourts is ruim opgezet maar door haar ligging bij een meer in een bosachtige omgeving is dit toch een rustige camping. Zwembaden en zandstrand in hartje Frankrijk, een aquapark, wellnesscentrum én natuurmeer: deze familiecamping in hartje Frankrijk heeft het allemaal. Dus waterratjes, wat gaat het worden? Kortom: een plek om heerlijk tot rust te komen. In voor een potje golf? De negen-holes golfbaan ligt aan de rand van de camping, ga hier eens pitchen en putten.

6. Camping Val de Cantobre

Wanneer je op zoek bent naar een familiecamping in de bergen moet je bij Camping Val de Cantobre zijn. De kindvriendelijke camping ligt in het ongerepte natuurgebied Les Grands Causses, waar je de mooiste wandel- en fietspaden kunt vinden. Vanaf de camping heb je een panoramisch uitzicht op de beboste heuvels en kalkstenen hoogvlaktes. Daarnaast kun je samen met het hele gezin genieten van de vele leuke dorpjes en historische bezienswaardigheden. Op de camping vind je een fijn zwembad met glijbaan, wildwaterbaan en peuterbaden voor de kleintjes. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kun je meedoen aan natuurwandelingen, zijn er wijnproeverijen en spelletjesmiddagen voor de kinderen.

7. Camping Les Pêcheurs

Bij deze mooie familiecamping en glamping Les Pêcheurs aan de Côte d'Azur geniet je van het beste wat Frankrijk te bieden heeft. Een prachtige helderblauwe zee, heerlijke Franse gerechten en lokale wijnproeverijen. Sportievelingen opgelet! Hier kun je gebruik maken van de vele sportfaciliteiten van de camping. Er is een ruime keuze aan activiteiten zoals boogschieten, aqua gymmen, kanoën, jeu de boules, voetballen of volleyballen. Geniet vervolgens van een lekkere lunch aan het zwembad welke beschikt over een verwarmd waterpark! Ook aan de ouders is gedacht met een fijne wellnessruimte! Ontspan en geniet.

Bon voyage 🚘✈️