7 x Glamping en logeren bij de boer

Geen zin om ver te rijden met de kinderen voor een vakantie maar wil je wel een unieke beleving? Geen punt! Ook in Nederland zijn er meer dan voldoende locaties voor een kindvriendelijke vakantie. Hou je van natuur en zijn de kinderen dol op dieren? Dan is kamperen bij de boer een top idee! Hier heb je het vrije gevoel van kamperen, gecombineerd met de luxe en het gemak van een compleet ingerichte accommodatie. Maar de beestenboel op de camping maken het kamperen het allerleukst! De kinderen helpen op de boerderij de koeien, paarden, cavia’s, kippen en varkens verzorgen. Hebben ze hier even een dagje geen zin in, al kunnen we ons dat bijna niet voorstellen, dan kunnen ze een skelter pakken of een watergevecht houden. Of trek eropuit met het gezin en verken de omgeving waar van alles te beleven is. Wij hebben 8 leuke glampings bij de boer voor je geselecteerd!

1. Boerderij 't Looveld

Bij Boerderij ’t Looveld in Drenthe vier je vakantie in een safaritent van FarmCamps en maak je kennis met het leven op de boerderij. Je kunt kiezen uit 3 verschillende luxe glamping tenten om te verblijven! De glamping ligt middenin het groen, omringd door weilanden en bossen! Op deze boerderij mag je dan ook altijd kijken en helpen; tijdens het melken, bij de geboorte van een kalfje, koeien en kalfjes voeren en koeien uit de wei halen. En de kinderen kunnen zelfs hun boerendiploma halen!

2. Hoeve de Pippert 

In de Betuwe bij de boer op vakantie: dat kan op Hoeve de Pippert. Persoonlijke aandacht en een heerlijke glamping vakantie met de kids in de natuur staan hier centraal. Op de boerderij vind je zo’n 180 koeien en veel loslopende kippen. Ook neemt de boer je graag mee op de tractor en kar op een Boeren Buutenrit door de omgeving. Op de boerderij slaap je in een luxe tent van BoerenBed. Je kunt ook kiezen voor een extra luxe optie met hottub en eigen douchehokje.

3. De Smulhoeve 

Bij glamping De Smulhoeve draait alles om paarden en pony’s! Deze mag je oneindig knuffelen, verzorgen, berijden en mee uit wandelen nemen. Er zijn diverse soorten glamping accommodaties. Je kunt overnachten in één van de 6 luxe Ranchtenten, 4 luxe Lodgetenten of in de 9 luxe Barntenten. De tenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben allemaal een eigen badkamer. Wel zo fijn! Voor de kinderen is er echt genoeg vertier. Er is een Hooi Hooi Speelschuur, een groot speelveld waar ze kunnen voetballen en tennissen, scheuren op de skelters of lekker met zand kliederen.

4. Hoeve de Betuwe 

Glamping BoerenBed Hoeve de Betuwe is een kleinschalige boerderijcamping met prachtig uitzicht op de weilanden van de Betuwe. Naast koeien vind je op de boerderij ook herten, konijnen en kippen. De kinderen mogen op de boerderij altijd helpen met de koeien uit de weide halen en de kalfjes melk geven. Natuurlijk mogen ook de andere boerderijdieren verzorgd worden. Extra feest als de kinderen eieren mogen rapen bij de kippen. Daarnaast kunnen de kinderen zich uren vermaken in een grote indoor speelschuur met een klimhoek, tractor banden en touwen. Buiten is er nog een trampoline aanwezig. Die doet het altijd goed!

5. Alpaca Vorstenbosch

Je kunt komen logeren op deze alpacaboerderij in één van de vijftien luxe tenten. Vanaf het campingterrein heb je uitzicht op de alpaca’s. Wie laat de alpaca uit bij Alpaca Vorstenbosch? ‘s Ochtends kunnen de kinderen een handje helpen met het voeren van de dieren en met een beetje geluk ben je getuige van de geboorte van één van de veulens. Maar er is meer! Rondcrossen over het erf met de skelters, knuffelen met de cavia’s, spelen met zand en water, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, knutselen met alpacawol of kunstjes doen op de trampoline. Samen met de alpaca’s de perfecte mix voor een toffe gezinsvakantie.

6. TaarTenTuin

Op boerderij TaarTenTuin lijkt de tijd te hebben stilgestaan, en dat zorgt juist voor het leuke vakantiegevoel. Je vindt tal van dieren die geknuffeld en verzorgd mogen worden. Denk aan kippen, schapen, konijnen, varken en ga zo maar door. De kinderen kunnen vrij spelen in de ‘grupstal’, slootje springen en met een roeibootje varen. In het theehuis kun je een lekker taartje met goeie koffie nuttigen.

7. Five Star 

Enorm veel speelplezier voor kinderen op boerderij Five Star! Hier draait alles om plezier maken en leren! Je spot hier alle dieren en helpt natuurlijk ook met verzorgen. Maar naast verzorgen is natuurlijk ook spelen een must voor kinderen. Nou aan speelfaciliteiten gaan gebruik op deze boerderij. Duik in de ballenbak, speel in de grote indoor speeltuin of ga naar het mooie Banjaardstrand of het Veerse Meer voor een gezellig dagje strand.