Dit zijn ze: de top 9 campings in Italië 🇮🇹

Kijk jij al uit naar je volgende kampeervakantie in een van de mooiste landen van Europa? Italië is niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming onder de Nederlanders. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. Wordt het dan Toscane of toch het Gardameer? Ach, wat maakt het uit.. Italië heeft zulke prachtige gebieden dat je altijd een heerlijke vakantie zult beleven. Welke regio jouw voorkeur ook heeft, wij hebben weer een top 10 lijstje voor je samengesteld! Dit keer met de 10 populairste campings in Italië.

1.Camping Union Lido | Adriatische kust

Een zorgeloze vakantie, dat is waar Union Lido Camping Lodging & Hotel voor staat. Wanneer je bent aangekomen op de camping bevind je je op de perfecte uitvalsbasis voor een zorgeloze vakantie met het het hele gezin. In Aquapark Laguna op het kampeerterrein valt uren waterpret te beleven in het golfslagbad, de rivier met zwembanden of een van de vele waterglijbanen. Voor de allerkleinsten is er een buitenkleuterbad. En wanneer ze even klaar zijn met al het water, zijn er genoeg andere activiteiten te doen. Zoals spelen in de speeltuin of een actief animatieteam, in het Nederlands, dat voor ze klaarstaat. En ja, ook voor de ouders is er natuurlijk genoeg te doen.

2. Camping Norcenni Girasole Club | Toscane

Onder de rook van Florence, in het hart van Toscane, vind je familiecamping Norcenni Girasole Club. Met onder andere twee zwembadcomplexen, trampolines, miniquads, paardrijden, scooterverhuur en een klimmuur zult u zich hier niet vervelen. Camping Norcenni Girasole is groot en levendig, maar toch zal je versteld zijn van de rustige sfeer die er heerst. Bovendien is het uitzicht van deze camping met geen enkele andere camping in Toscane of Italië te vergelijken. De hoogteverschillen van deze terrassencamping zorgen ervoor dat je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de omliggende heuvels en wijngaarden.

3. Camping Bella Italia | Gardameer 

Wakker worden met een heerlijke Italiaanse koffie en daarbij een schitterend uitzicht over het Gardameer, welkom op camping Bella Italia! Vanaf de camping loop je zo naar het gezellige plaatsje Peschiera del Garda om leuke souveniertjes te kopen. Deze camping is een begrip aan het Gardameer en verwelkomt jaarlijks duizenden liefhebbers. De charme, uitstekende faciliteiten en de directe ligging aan het Gardameer zorgen voor een geslaagde vakantie met het hele gezin. OP de camping vind je twee grote zwembadcomplexen met glijbanen. Deze zorgen voor uren waterplezier. Ook aan heerlijk eten geen gebrek. De camping beschikt over meerdere restaurants waar je heerlijke italiaanse maaltijden kunt eten. Geniet van een Italiaanse pizza in het rustieke restaurant of ga uitgebreid Italiaans dineren in restaurant Le Terrazze met een schitterend uitzicht over het meer. Vergeet na het niet om een heerlijk Italiaans ijsje te halen bij de ijssalon.

4. Camping Altomincio Family Park | Brescia

Een camping voor het hele gezin op steenworp afstand van het Gardameer! Deze autovrije camping is ideaal voor jonge kampeerdertjes. Ja, de kinderen hebben het hier voor het zeggen. Elke dag volop waterpret voor het hele gezin. Maar op camping Altomincio Family Park is nog veel meer te doen. Op Altomincio Family Park vind je een klimparcours, lekker eten in goede restaurants, en natuurlijk luxe mobilhomes. Kies bijvoorbeeld voor een van de SunLodges, die staan vlak bij het zwembad. Handig!

5. Camping Village Roma Capitol | Rome 

Verblijf op de gloednieuwe viersterrencamping in de buurt van hoofdstad Rome. Met haar perfecte ligging en fantastisch zwempark is dit een ideale glamping. Rome en haar prachtige omgeving is perfect om te ontdekken vanaf hier. De camping biedt een fantastisch scala aan faciliteiten en activiteiten. Een kampeervakantie is niet compleet voordat je een verfrissende duik hebt genomen in het zwembad. Bij Camping Roma Capitol heb je nog keuze ook, want de camping beschikt over maar liefst drie zwembaden. Op de camping zal geen moment van verveling toeslaan. Het uitgebreide animatieprogramma zal hiervoor zorgen  😉 

6. Camping Sant’Angelo Village | Venetië

Een vlinder, een zeeschelp in de golven, perfecte cirkels … Zwembaden in de mooiste vormen en megaglijbanen: Camping Sant’Angelo Village heeft een bijzonder aquapark. Deze Italiaanse camping ligt direct aan het strand, vlak bij Venetië. Je springt dus zo in de Adriatische Zee. De camping ligt in een parkachtige omgeving, tussen de vele bomen en bloemen. Een mooie locatie voor een luxe strandvakantie met het hele gezin waar je tevens helemaal tot rust komt en geniet van de mooie omgeving. 

7. Camping Caravan Park Sexten | Dolomieten

Op een idyllische locatie in de natuur ligt Caravan Park Sexten! De camping biedt veel afwisseling voor jong en oud. Er is een binnenbad waar je kunt afkoelen wanneer de temperaturen hoog zijn opgelopen en heerlijk ontspannen doe je in de sauna. Terwijl de kinderen genieten in de speeltuin, het zwembad of zich vermaken met het animatieteam, kun jij trainen in de fitnessruimte. Wil je de luxe van een hotel? Maak dan gebruik in de ochtend van de ontbijtservice en in de avond kun je genieten van de vele Italiaanse delicatessen in het restaurant.

 

8. Camping park Albatros | Toscane 

Op de vlakten van de Etruskische kust - dicht bij San Vincenzo en fantastische wijngaarden - ligt camping Park Albatros. Deze camping is één van de grootste en beste campings van Toscane aan alle positieve recensies te zien. De camping is omringd door dennenbos en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het glinsterende water van de baai van Baratti. Op slechts 1 kilometer afstand sta je met je voeten op het strandzand. Met 5 zwembaden, lagunebad en een olympisch zwembad heb je aan waterpret geen gebrek hier. Moe en voldaan na een heerlijk zonnige dag? Sluit dan aan bij het buffet of ga eten bij de rustieke pizzeria of crêperie! Het dessert kun je wel raden natuurlijk: zacht, zelfgemaakt ijs van de gelateria.

9. Camping Marina di Venezia | Adriatische kust 

Camping Marina di Venezia is een levendige 4-sterrren topcamping aan de Adriatische zee, vlakbij het prachtige Venetië. Nog voordat je jezelf in stacaravan, bungalowtent, sunlodge of andere glamping accommodatie hebt geïnstalleerd zijn de kinderen al de camping aan het verkennen. Het watercomplex heeft wel 10 zwembaden! Zin in wat extra beweging? Doe dan mee aan een van de sportwedstrijden! Voor de kinderen is er een grote mooi aangelegde speeltuin, een grote minigolfbaan, uitgebreid activiteitenprogramma en miniclub. Vervelen? Dat bestaat hier niet!

 

Arrivederci!