Glamping uitgelicht: overnachten in een boomhut

Slapen in een boomhut is booming! Als kind vond je een boomhut waarschijnlijk al helemaal geweldig en nu kun je er ook nog eens in overnachten. En nee, je hoeft niet zelf je handen uit je mouwen te steken. Het aanbod boomhutten om te overnachten is namelijk de afgelopen jaren enorm toegenomen. Je slaapt op een unieke locatie midden in de natuur en wordt wakker met een schitterend uitzicht hoog tussen de bomen. Dat wil jij toch ook? Bekijk daarom snel onze geselecteerde boomhutten voor een uniek verblijf op hoogte! 

1  Vakantiepark Mölke ligt op de grens van Salland en Twente, aan het riviertje de Regge. Je kunt er kamperen, maar voor een bijzondere ervaring boek je een van de glamping accommodaties. Onze favoriet is natuurlijk de boomhut, deze staat op een rustig plekje aan de rand van het park en heeft uitzicht op het water. De boomhut is voorzien van alle gemakken zoals een keuken met gasfornuis en koelkast en een badkamer met douche, toilet en wastafel. In de boomhut is verder een gezellige zithoek en een eettafel, een 2-persoonsbed en op de bovenste verdieping staan 3 eenpersoonsbedden. In totaal zijn er 5 slaapplaatsen.

2. Op de rand van een landgoed staat deze bijzondere boomhut. Je kunt hier alle rust en ruimte vinden, midden in de natuur! De vele ramen, openslaande deuren en de hoogte geven het gevoel dat de natuur als het ware naar binnenkomt. Vanuit de Boomhut is er vrij zicht op de prachtige natuur, de weilanden en de Drentsche Aa. In de verte kun je de Roldertoren zien en regelmatig laten wilde reeën en konijnen zich zien in de velden voor de hut.

3. Geniet in deze boomhut vanuit je bed van de zonsopgang boven het Nationaal Park Dwingelderveld. 's avonds kun je zelfs vanuit het terras onder het genot van een drankje de zonsondergang bewonderen. De buitenkant van de boomhut is volledig in traditionale stijl. Maar dan heb je de binnenkant nog niet gezien! Deze is voorzien van alle luxe! Een heerlijk boxspringbed, bedsteden met comfortabele matrassen, een douche en toilet, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser en oven, een houtkachel én een uitzicht... Dat overtreft toch al je verwachtingen?

4. Een verblijf in deze boomhut is een heel avontuur! Dit avontuur begint midden in het bos, onderaan een touwbrug, waar je over een lengte van 14 meter omhoog loopt naar de veranda. Wanneer je op de veranda staat kun je eventueel zelfs wilde dieren zien lopen. Binnenin de boomhut tref je een combinatie van robuuste materialen maar wel met alle luxe! Zo beschikt de badkamer over een whirlpool en een regendouche. Dit vind je vaak niet eens in een hotelkamer! Wanneer je overnacht in deze boomhut zul je er nog lang over napraten!

5. Deze boomhut is niet zoals een ‘typische’ boomhut, maar een hele luxe. De accommodatie is namelijk van enorm veel gemakken voorzien. Wat je ervan kunt verwachten? Een douche, toilet, keuken, koelkast met vriezer en zelfs een tv! Slapen doe je in een van de drie enkele bedden of op de tweepersoons slaapbank. Er is dus genoeg plek voor vijf personen. De boomhut staat op zo’n drie meter hoog, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de rivier De Vecht én over het gezellige stadje Ommen.