Top glampings in Nederland

Luxe kamperen in een glamping accommodatie is razend populair. We zien de luxe tenten en andere glamping accommodaties dan ook als paddestoelen uit de grond komen. Glampings hebben ervoor gezorgd dat je geen 'echte kampeerder' hoeft te zijn om te kunnen genieten van het buitenleven op de camping. Geen gesjouw met al je spullen, maar alles is aanwezig in je accommodatie. Luxe kamperen en glamping betekent in enkele gevallen zelfs je eigen ligbad of vaatwasser in de tent maar in alle gevallen met eigen sanitair. We selecteerden de 10 leukste glamping accommodaties voor een leuke vakantie met het hele gezin of voor een weekendje weg met z’n tweeën! Kies jij voor een safaritent, een lodge midden in de natuur of een boomhut met uitzicht over het water?

1. Safaritent woods 

Safaritent Woods op Camping de Haeghehorst zorgt voor een heerlijk verblijf voor een glamping vakantie. De Safaritent Woods behoort tot een van de favoriete glamping accommodaties in Nederland. Pak je tas uit, trek je zwemkleding aan en op naar het zwembad. De vakantie kan meteen beginnen! De Safaritent Woods is daarom een heerlijk verblijf voor een eindeloze vakantie. Op de gezellige familiecamping is er voor iedereen wat te doen. Het zwembad met familieglijbaan nodigt uit tot waterpret en op de padelbaan kun je je helemaal uitleven.

2. Sallandhoeve Safaritent XL

Optimaal genieten van het buitenleven! Een Villatent Luxe met sanitair XL op vakantiepark Sallandshoeve is van alle gemakken voorzien. Vakantiepark Sallandshoeve vind je in een prachtig natuurgebied! Dit mooie vakantiepark in Overijssel zit vol met luxe safaritenten, water, groene natuur en fijne faciliteiten. Er is een speeltuin, een speelvijver, een zwembad en een animatieteam. De kinderen zullen hier uren speelplezier beleven!

3. Overnachten in je privé bos 

Trek je terug en geniet in luxe van je eigen bos! Omringd door niets dan bomen en een stromend kanaaltje, ben je in Buitengoed Ruysbos écht even buiten. Het is een kleinschalig natuurrijk walhalla voor iedereen die op zoek is naar een echt ontspannen verblijf en glamping in Gelderland. Ga het water op, speel een potje tennis of geniet gewoon van de mooie natuur om je heen. De kinderen vermaken zich in speelboomhut! Het zal je aan niks ontbreken bij deze glamping.

4. Slapen in een trechter 

Ontspannen en genieten van luxe met uniek uitzicht op onder andere de Waddenzee! Deze trechter in Harlingen is van alle luxe voorzien. Een heerlijk kingsize bed, een gezellig zitje met een minibar, een regendouche, een dubbele wastafel én een luxe jacuzzi. Genietend van je drankje heb je een uniek uitzicht over de Waddenzee, op de Nieuwe Willemshaven en bij helder weer over de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Dit is genieten!

5. Boomhut aan het water

Slapen in een boomhut met uitzicht over de rivier! Deze glamping boomhut is gelegen aan de rivier de Vecht op camping de Koeksebelt! Een unieke beleving voor het hele gezin. Deze boomhut is niet zoals een ‘typische’ boomhut, maar een hele luxe. De accommodatie is namelijk van enorm veel gemakken voorzien. De Koeksebelt is een echte familiecamping met verwarmd buitenzwembad waar je heerlijk kunt zwemmen, of daag elkaar uit voor een potje voetbal op het voetbalveld.

6. Slapen in een tram 

Na eerder trouw dienst gedaan te hebben als vervoermiddel in Rotterdam, kun je nu slapen in een oerhollandse tram. Voor de tram een welverdiend pensioen, voor jou een bijzondere overnachtingsplek! Deze glamping is een hele toffe plek voor een unieke slaapervaring. 

7. In een bloemenkas

Op deze unieke glamping locatie in Lutjebroek overnacht je met een groep in een bloemenkas. Vanuit de groepsaccommodatie maak je de mooiste tochtjes met de kano of motorboot terwijl de kids bommetjes maken in het water. Vanuit je safaritent trek je je terug op je eigen veranda met een lekker wijntje. Zin in meer gezelligheid? Dan zoek je de groep op in de gemeenschappelijke ruimte, gezellig samen BBQ’en of een actief potje tafeltennis!

8. Plaggenhut in Drenthe 

Op een kleinschalig recreatiebedrijf grenzend aan het Nationaal Park Dwingelderveld kun je op een wel hele originele manier overnachten, namelijk in een plaggenhut! Wonen zoals de veenarbeider dit tot begin 1900 deed maar mét het comfort van nu. Voor de kinderen is er een speeltuintje en een groot stuk bos waar ze heerlijk in kunnen struinen en hutten bouwen. En ook de dieren mag je mee verzorgen!

9. Boerenbed Hoeve Zeeland

Boerenbed Hoeve Zeeland is een heerlijke glamping locatie voor een vakantie in de natuur met of zonder de kinderen! Jullie mogen samen de boer helpen met het verzorgen van de dieren! De boer is erg blij met helpende handjes en de kinderen leren zo op een leuke manier wat het leven op een boerderij inhoudt. Deze glamping is de ideale combinatie tussen natuur, leuke stadjes, rust, plezier, fijne stranden en bruisende golven. Ontdek de boerderij en alle dieren op het erf!